PPO Đurđice

Marohnićeva 12, Rijeka

T. +385 51 431 875

djurdjiceppo@rivrtici.hr

 

PPO ĐURĐICE (Marohnićeva 12) *  DEŽURAN je tijekom srpnja i kolovoza 2019.g za svu djecu naših podcentara

____________________________________________________________________________________________________________

11.03.2020.

Posjet Akademiji primjenjenih umjetnosti

U sklopu projekta Festival Susjedstva Kampus, predškolci PPO-a Đurđice posjetili su Akademiju primjenjenih umjetnosti, točnije Katedru za kiparstvo. Djeca su imala prilike razgledati izložbu drvenih skulptura te se upoznati s alatima koji se koriste pri njihovoj izradi. Posjetili su i izložbu Inspiracije u nano svijetu te pogledali kako se 3D printer koristi u radu s glinom.

Nakon razgledavanja pogledali su različite umjetničke predmete pod mikroskopom te se mogli likovno izraziti u glini.

4_1.jpg  2_0.jpg

_____________________________________________________________________________________________

11.03.2020.

Vrtić u prirodi „Kastavska šuma“

Djeca vrtićkih skupina iz PPO Đurđice imala su priliku jedno prijepodne uživati u šetnji, igri i aktivnostima na svježem zraku Kastavske šume. Po dolasku u šumu upoznali smo se sa kastavskim šetnicama (staza puža, zeca i srne) te potom krenuli u šumsku avanturu. Šetajući šumom pratili smo markacije, promatrali  i osluškivali biljke i životinje u prirodi te koristili svaku priliku za igru (penjanje i skakanje po kamenju, gađanje kamenčićima u lokve vode „Žabice“, trčanje, igra skrivača, lovice, igre s vijačama, oponašanje kretanja i glasanja životinja i sl.). Nakon šetnje pronašli smo odmorište gdje smo predahnuli, osvježili se vodom ili sokom, počastili grickalicama, voćem iz svojih ruksaka. Djeca su uživala u slobodnoj i neometanoj igri po šumi, a po povratku iz šume dočekalo ih je iznenađenje. Domaćini oštarije Fortica lijepo su nas ugostili i počastili kroasanima i sokovima na čemu im se ovim putem zahvaljujemo.  smiley

1_1.jpg

______________________________________________________________________________________________________________________

26.02.2020.

Mali sportaši iz vrtića Đurđice na bazenu

Djeca, polaznici programa Igrom do sporta posjetila su plivalište na Kantridi. Ponuđene aktivnosti u vodi omogućile su svakom djetetu nadogradnju postojećih plivačkih znanja i vještina uz pomoć različitih plivačkih rekvizita i pod stručnim vodstvom kineziologa, odgojitelja i trenera plivanja. Organiziran je susret s Vitomirom Maričićem, svjetskim prvakom u ronjenju na dah.

________________________________________________________________________________________

25.02.2020.

Zimovanje u Staroj Sušici

Djeca iz podcentara Delfin i Đurđice sa odgojiteljima Mirjam i Nelom boravili su tri dana u Staroj Sušici. Snjega nije bilo, ali to ih nije omelo da se dobro zabave. Najviše vremena proveli su na vanjskom prostoru, u šetnjama okolicom dvorca. Tako su kod Lovačke kućice izradili instalaciju od češera, istraživali šumske puteve, igrali se na proplancima. Posjetili su seosko gospodarstvo gdje su imali prilike vidjeli ovce i koze s mladunčadi te zajedno s lovcem pregledati čeku i hranilišta za životinje.

Aktivnosti nije nedostajalo niti u dvorcu. Posjetio ih je stolar iz Popovićevog mlina te upoznao sa starim načinima rušenja stabla i pokazao im stolarske alate koje su imali prilike i isprobati. Navečer je bio organiziran ples pod maskama i pidžama party.

p1010207_1.jpg  p1010396_1.jpg

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

10.02.2020.

Smajlići na Karnevalu

Karnevalska grupa Smajlići iz podcentra Đurđice i ove godine je sudjelovala na Karnevalskim povorkama u Rijeci i Opatiji. Maska s kojom su sudjelovali ove godine nosi naziv Stablo želja uz tijeku različitosti. Nastala je u suradnji s roditeljima, od dogovora do realizacije.

Priča je ovakva:

"Mnogi svoje želje sanjaju, o njima razmišljaju danima, a ponekad i godinama. 

Naše želje su izrasle na stablu. To nije bilo kakvo stablo, to je stablo kojeg su “skrojili” naši roditelji. A želja? 

Želja je samo naša.

Ne želimo je samo sanjati. 

Danas je pokazujemo cijelom svijetu. 

Neka ljudi vide i znaju da je dobro nekada pustiti želju, možda se i ostvari.

Nije više tajna, vidiš je i ti. Sada plovi rijekom snova, poželimo joj sreću svi. "