Igrom do sporta

Aktivnosti u pedagoškoj 2021./2022. godini

8.6.2022.

Izlet sportaša- Brod na Kupi

Djeca iz sportskih skupina Pingvini i Brodići sa svojim odgojiteljima i kineziologinjom bili su na završnom izletu u Brodu na Kupi. Šetajući šumskim putevima uz rijeku Kupu, išli smo u "lov na medvjeda velikog", istraživali što sve šuma skriva te iskoristili rekvizite iz prirode za igru. Nakon šetnji i igri djeca su mogla uživati u pikniku u šumskom hladu i osvježiti se sladoledom. Posjetili smo Prirodoslovni muzej Zrinskih te za kraj isprobali temperaturu rijeke Kupe uz igru u rijeci i uz riječnu obalu.

   

    

__________________________________________________________________________________________________

9.5.2022.

Utakmica Rijeka- Hajduk

U nedjelju, 8.05.2022. dio djece dviju sportskih skupina "Pingvini" i "Brodići" sa svojim odgojiteljima i kineziologinjom podržali su nogometaše NK Rijeke na nogometnoj utakmici Rijeka- Hajduk na Rujevici. 

Ovim putem zahvaljujemo roditeljima koji su se uključili u izradu transparenata i podržali naše male navijače. 

    

             

__________________________________________________________________________________________________

25.4.2022.

Utakmica

Djeca sportskih skupina Brodići i Pingvini su u subotu 23.4. u pratnji odgajatelja i kineziologa bili na utakmici 1.HNL između HNK Rijeka i NK Osijek.

   

   

   

 ____________________________________________________________________________________________________

14.4.2022.

Brodići i Dupini na izletu u Šmriki i Kraljevici

Djeca iz skupina Brodići i Dupini, sa svojim odgojiteljima posjetili su farmu magaraca, Opg Lucić u Šmriki. Upoznavši se s magarcima, krenuli smo s njima u igru maženja, hranjenja jabukama i sijenom, timarenja.  U kokošinjcu smo pronašli koke i jaja te se upoznali sa  čuvarima farme, psima. Veliko oduševljenje kod djece izazvali su štenci. Najveći interes djeca su iskazala za  jahanjem magaraca i vožnji u kolima.Od domaćina Marka naučili smo svašta, da i magarci peru zube, da nam daju mlijeko te  kako se čisti kopito. Uz igru sa životinjama, djeca su imala priliku zaigrati stolni tenis, Križić-kružić, Školicu te koristiti sprave, ljuljačke, tobogan i vrtuljak. Nakon farme spustili smo se na plažu Oštro, gdje smo napravili piknik, iskoristili kamenčiće s plaže za igru te se potom poigrali u obližnjem dječjem parku.
  
   
                           
__________________________________________________________________________________________

11.3.2022.

Izlet sportaša na Krk

Dvije sportske skupine "Brodići" i "Pingvini" iskoristile su divan sunčani četvrtak za izlet na otok Krk. Pješačkom turom od Njivica do Kijca djeca su imala priliku upoznati se sa obilježjem otoka i boraviti na svježem morskom zraku s ciljem povećanja aerobnih i motoričkim sposobnosti organizma. Plaže smo iskoristili kao mjesto za jutarnje tjelesno razgibavanje uz pjesmu i gitaru, sportske igre, bacanje kamenčića u more i piknik. Na samoj šetnici pronašli smo i bogato opremljen dječji park gdje su djeca uživala u slobodnoj igri.

      

      

      

_________________________________________________________________________________

22.12.2021.

Božićna čestitka pingvina i Brodića

 

 

______________________________________________________________________________________

25.11.2021.

Sportski dan

Djeca sportskih skupina „Pingvini“ i „Brodići“ iskoristila su današnji prekrasni dan za vježbanje na zraku. Na obližnjem Vojnom igralištu isprobali su sve atletske discipline: trčanje, prepone, bacanje i skokove. Na kraju je bilo vremena i za igru padobranom.

  

  

  

_________________________________________________________________________________________________________________________

21.10.2021.

Izlet Breza- Šparožna jama

Djeca iz DV Đurđice, polaznici programa "Igrom do sporta" u utorak su sa svojim odgojiteljima i kineziologinjom bili na pješačkoj turi (Breza- Šparožna jama).

Uz opažanje prirode djeca su krenula u potragu za "Mačkovom kućom" na Mačkovom vrhu, a oni malo stariji su nastavili hod do Šparožne pećine, u kojoj su uz sige pronašli i šišmiše. Slijedili su odmor i okrijepa te istraživačke aktivnosti u šumi. Na povratku u Brezu nedaleko od šumskog puta opazili su jednu malu drvenu kućicu ukrašenu bombonima. U kućici je netko ostavio nešto!  Što? Čut ćete od dječice...

   

     

      

 

Brodići i Pingvini na bazenu Kantrida

Djeca iz sportskih skupina " "Brodići" i "Pingvini" posjetili su bazen Kantrida, gdje su se kroz igru privikavali na vodu. Prije ulaska u bazen djeca su se upoznala s prostorom bazena, zagrijali mišiće opće pripremnim vježbama, te iskusili vodu kroz različite aktivnosti u bazenu.

 

Aktivnosti u pedagoškoj 2020./2021. godini

________________________________________________________________________________________________

Sportska skupina "Pingvini"- Participacija djece u procesu planiranja, realizacije i vrednovanja odgojno obrazovnog rada

 

Arhiva

 

Redoviti program obogaćen sadržajima iz sporta "Igrom do sporta" verificiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a namijenjen je djeci predškolskog uzrasta od navršene treće godine života do polaska u školu te integriran u cjelodnevni odgojno-obrazovni rad, a provode ga odgojitelji skupine u suradnji s kineziologom.

Prilikom planiranja i realizacije programa uvažavaju se specifičnosti odgojne skupine djece, njihove potrebe i interesi, te mogućnosti i sposobnosti pojedinca. Jedino se takvim pristupom može pozitivno utjecati na pravilan rast i razvoj svakog djeteta.

Uz svakodnevnu aktivnost tjelesnog vježbanja programom su predviđeni i izleti te posjete sportskim klubovima, druženje sa sportašima, ljetovanja/zimovanja te sudjelovanja u različitim sportsko-rekreativnim manifestacijama.

Svrha ovog programa je omogućiti svakom djetetu koje ga polazi da iz vrtića izađe zdravo, zadovoljno, veselo i puno novih spoznaja.