Igrom do sporta

Aktivnosti u pedagoškoj 2021./2022. godini

Izlet Breza- Šparožna jama

Djeca iz DV Đurđice, polaznici programa "Igrom do sporta" u utorak su sa svojim odgojiteljima i kineziologinjom bili na pješačkoj turi (Breza- Šparožna jama).

Uz opažanje prirode djeca su krenula u potragu za "Mačkovom kućom" na Mačkovom vrhu, a oni malo stariji su nastavili hod do Šparožne pećine, u kojoj su uz sige pronašli i šišmiše. Slijedili su odmor i okrijepa te istraživačke aktivnosti u šumi. Na povratku u Brezu nedaleko od šumskog puta opazili su jednu malu drvenu kućicu ukrašenu bombonima. U kućici je netko ostavio nešto!  Što? Čut ćete od dječice...

   

     

      

 

Brodići i Pingvini na bazenu Kantrida

Djeca iz sportskih skupina " "Brodići" i "Pingvini" posjetili su bazen Kantrida, gdje su se kroz igru privikavali na vodu. Prije ulaska u bazen djeca su se upoznala s prostorom bazena, zagrijali mišiće opće pripremnim vježbama, te iskusili vodu kroz različite aktivnosti u bazenu.

 

Aktivnosti u pedagoškoj 2020./2021. godini

________________________________________________________________________________________________

Sportska skupina "Pingvini"- Participacija djece u procesu planiranja, realizacije i vrednovanja odgojno obrazovnog rada

 

Arhiva

 

Redoviti program obogaćen sadržajima iz sporta "Igrom do sporta" verificiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a namijenjen je djeci predškolskog uzrasta od navršene treće godine života do polaska u školu te integriran u cjelodnevni odgojno-obrazovni rad, a provode ga odgojitelji skupine u suradnji s kineziologom.

Prilikom planiranja i realizacije programa uvažavaju se specifičnosti odgojne skupine djece, njihove potrebe i interesi, te mogućnosti i sposobnosti pojedinca. Jedino se takvim pristupom može pozitivno utjecati na pravilan rast i razvoj svakog djeteta.

Uz svakodnevnu aktivnost tjelesnog vježbanja programom su predviđeni i izleti te posjete sportskim klubovima, druženje sa sportašima, ljetovanja/zimovanja te sudjelovanja u različitim sportsko-rekreativnim manifestacijama.

Svrha ovog programa je omogućiti svakom djetetu koje ga polazi da iz vrtića izađe zdravo, zadovoljno, veselo i puno novih spoznaja.