Obavijest roditeljima u vezi e-Upisa

 

 

logo_slika.jpg

Poštovani roditelji,

nakon završenih evaluacija i dopuna dokumentacije, nacionalna aplikacija e-Upisi danas je zatvorena za daljnje dopune i ispravke, a roditelji koji su prijavili djecu u vrtiće danas putem aplikacije mogu vidjeti ostvarene bodove prema kriterijima i dokumentaciji koje su izabrali odnosno priložili u navedenoj aplikaciji.

S obzirom na poteškoće koje su se prilikom upisa pojavljivale u radu same aplikacije, tim za upise u riječke vrtiće uputio je danas poruke svim roditeljima da će na ostvarene bodove biti moguće uložiti prigovore i to nakon objave privremenih rezultata upisa. Ovi će privremeni rezultati biti dostupni na mrežnim stranicama riječkih vrtića od 10. svibnja 2022.

Rok za podnošenje prigovora trajat će od 11. do 13. svibnja 2022.

O svim daljnjim novitetima roditelji će biti obaviješteni e-mailom ili putem web stranica riječkih vrtića, odnosno portala Grada Rijeke.

Podsjećamo, Rijeka se ove godine uključila u nacionalni projekt e-Upisa i po prvi puta se upisi u dječje vrtiće provode putem nacionalne aplikacije.

E-Upisi u vrtiće dio su projekta „Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“ koji provode Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET.

Kako je riječ o novom modelu odnosno novoj aplikaciji čije ispunjavanje je za dio roditelja predstavljalo izazov, tim za upise u riječke vrtiće koji je pomagao roditeljima tijekom cijelog procesa prijava danas se ujedno svim roditeljima i zahvalio na korištenju aplikacije, strpljenju i susretljivosti.

Podsjećamo također i da će Liste s konačnim rezultatima upisa bit će objavljene na mrežnim stranicama vrtića 24. svibnja 2022. godine.