News

20.05 2019.
Poštovani roditelji! Na natječaj Gozdna umetnost  prijavljena su i  radovi djece  iz Dječjeg vrtića More koja su boravila na Prirodoznanstvenom vikendu u Staroj Sušici. Radovi su rađeni od prirodnih materijala u prirodnom okruženju. Glasanjem na link  http://gozdna-pedagogika.si/gozdna -galerija-2019/  podržite trud i zalaganje naše djece.
20.05 2019.
PPO Delfin odazvao se na likovni natječaj „Ex tempore 2019.“ kojeg je organizirao Mjesni odbor Kantrida. To je projekt koji potpomaže  Odjel za kulturu Grada Rijeke i atelijer L’ART, te je humanitarnog karaktera. Svi nagrađeni radovi nakon izložbe u HKD-u doniraju se Dječjoj bolnici Kantrida. Tema natječaja odnosila se na  postojeće ambijentalne vrijednosti arhitekture grada Rijeke s motivima riječkih veduta. Jan Barbir (7 god.) i Kiara Plavotić (6 god.) iz PPO-a Delfin osvojili su 1. i 2. mjesto za svoje likovne radove na temu „Kosi toranj“ i „Korzo“.
13.05 2019.
Dvorište vrtića „ Kvarner“ obogaćeno je mnogobrojnim sadržajima za igru i učenje. Majke i djeca skupina „ Račići“ i „ Delfini“ oslikali su stazu dvorišta raznovrsnim zadacima i igrama koji su povezani u cjelinu, ali djeca ih mogu koristiti i zasebno, na različite načine. Novim igrama i aktivnostima, djeca će imati mogućnost za interaktivno učenje; „ Labirint kroz geometrijske oblike“, „Vesela abeceda“, „ Brojevi“, usavršavati prirodne oblike kretanja. Dio terase oslikan je igrom „Školica“, „ Sudoku“, „ Mreža u boji- slijedi me“ te mjernom linijom za skok u dalj. Oslikani su i stolovi za...
07.05 2019.
Skupina Hobotnice iz vrtića Đurđice je bila u posjeti Prirodoslovnom muzeju. No, prije toga prošetali su gradom i razgledavali znamenitosti. Tako su uočili da je Kosi toranj napravljen od istog materijala kao Trsatska kula. Da mlikarica nosi staru lamu. Crkva Svetog Vida da ima iste prozore s obje strane vrata. Na Gradskom tornju je ptica sa dvije glave i zove se dvoglavi orao. Da gradom upravlja gradonačelnik koji se i slikao sa nama. I da imamo skulpturu koja se vrti i onda svira. Puni takvih doživljaja razgledali su Prirodoslovni muzej.
29.04 2019.
Poštovani roditelji, obavještavamo Vas da će djeca mješovitih vrtićkih skupina „Little Stars“ i „Srdašca“ od četvrtka 02. svibnja 2019. godine boraviti u svojim skupinama u PPO-u Kvarner. Hvala na razumijevanju. Dječji vrtić More
16.04 2019.
Djeca skupine „Delfini“ obilježili su „Tjedan dobre dječje knjige“ pričom „Najotmjeniji div u gradu, autorice Julije Donaldson. Kao jedna od omiljenijih čitanih slikovnica u skupini, ova je priča prikazana kroz igre uloga. Pritom su izrađena osnovna obilježja likova iz priče i scenografija. Priču sa snažnom porukom važnosti prijateljstva, nesebičnosti , međusobnom pomaganju i velikodušnosti  podijelili smo sa djecom drugih odgojnih skupina.
10.04 2019.
Tjedan dobre dječje knjige u vrtiću Delfin obilježili smo kroz razne aktivnosti; pa je tako održana pričaonica (" Tko je dobar, a tko ne Crvenkapice?"), slikopriča (Riječki šeširi), slikovnica Oblačić te kreativna radionica s roditeljima: "Vesela slova".  
08.04 2019.
Poštovani roditelji, od danas je u PPO-u Kvarner u funkciji telefonska linija broj 051/332-988 koju možete koristiti za kontakt s navedenim vrtićem. S poštovanjem, Dječji vrtić More
05.04 2019.
Djeca su uz asistenciju odgojitelja napisala i ilustrirala slikovnicu "Putovanje kišne kapi" čime su povezali Svjetski dan vode s tjednom dobre dječje knjige.  
03.04 2019.
Važnost prometnog odgoja i interes djece za prometne znakove bili su poticaj odgojiteljima za planiranje niza aktivnosti kojima će proširiti dječja znanja, omogućiti usvajanje vještina sigurnog kretanja u prometu i formiranje stavova o nužnosti opreza u prometu. U realizaciji plana prometnog odgoja pomogao je policijski službenik Dario Tonković. Stečena znanja djeca su imala priliku primijeniti u šetnjama neposrednom okolinom. Nastavili su učiti kroz igru nadopunom plakata koji prati njihov proces učenja, izradom makete raskršća koja omogućuje usvajanje vještina sigurnog kretanja u prometu...

Pages