Delfin

Ive Marinkovića 22, Rijeka

T. +385 51 331 897

delfinppo@rivrtici.hr

__________________________________________________________________________________________________________________________________

05.03.2020.

OBILJEŽAVANJE DANA MATERINSKOG JEZIKA

Svjestan njegove važnosti, UNESCO je 1999. godine donio odluku o proglašenju 21. veljače Međunarodnim danom materinskog jezika, želeći nas podsjetiti na obavezu očuvanja vlastitog jezika, ali i jezične raznolikosti na globalnoj razini. Iako je čakavsko narječje hrvatskog jezika stalno prisutno u skupinama Ribice i Školjkice vrtića Delfin , mjesec veljaču smo dodatno obogatili posjetom pisca i pjesnika gosp. Luke Skorića, te voditeljice Čakavske povedalnice , umirovljene učiteljice gosp. Dragice Stanić. Gospođa Stanić pričala nam je o divovima i patuljku Maliku , naučila nas je igru  " Kolo , kolo "," Igrali smo se na rožice " . Vrijeme druženja tako nam je brzo prošlo, a ostavilo tako puno prostora za nadogradnju novih čakavskih sadržaja .

1_0.png  2.png

____________________________________________________________________________________________________________________

25.02.2020.

Zimovanje u Staroj Sušici

Djeca iz podcentara Delfin i Đurđice sa odgojiteljima Mirjam i Nelom boravili su tri dana u Staroj Sušici. Snjega nije bilo, ali to ih nije omelo da se dobro zabave. Najviše vremena proveli su na vanjskom prostoru, u šetnjama okolicom dvorca. Tako su kod Lovačke kućice izradili instalaciju od češera, istraživali šumske puteve, igrali se na proplancima. Posjetili su seosko gospodarstvo gdje su imali prilike vidjeli ovce i koze s mladunčadi te zajedno s lovcem pregledati čeku i hranilišta za životinje.

Aktivnosti nije nedostajalo niti u dvorcu. Posjetio ih je stolar iz Popovićevog mlina te upoznao sa starim načinima rušenja stabla i pokazao im stolarske alate koje su imali prilike i isprobati. Navečer je bio organiziran ples pod maskama i pidžama party.

p1010207_1.jpg   p1010396_1.jpg