Stručni skup - Podrška socioemocionalnoj dobrobiti i razvoju privrženosti djece tijekom prijelaza i prilagodbe u dječjem vrtiću i osnovnoj školi

Dana 28. kolovoza 2019. godine na Učiteljskom fakultetu u Rijeci održat će se skup - Podrška socioemocionalnoj dobrobiti i razvoju privrženosti djece tijekom prijelaza i prilagodbe u dječjem vrtiću i osnovnoj školi.

Stručni skup se organizira kao dio projekata: „dobrobit djece u prijelaznim životnim periodima: empirijska provjera ekološkodinamičkog modela” (uniri-drustv-1811 i „kako bez suza u dječji vrtić i osnovnu školu? – podrška socioemocionalnoj dobrobiti djece tijekom prijelaza i prilagodbe”u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Stručni skup obuhvaća plenarna predavanja uvaženih  i poznatih profesora iz područja koje se bavi podrškom socio-emocionalnoj dobrobiti i razvoju privrženosti tijekom prijelaza i prilagodbe u dječjem vrtiću i osnovnoj školi: prof. dr. sc. Andreja BrajšaŽganec (Institut Ivo Pilar u Zagrebu), prof. dr. sc. Sanja Smojver-Ažić (Filozofski fakultet u Rijeci), prof. dr. sc. Lidija Vujičić (Učiteljski fakultet u Rijeci) i izv. prof. dr. sc. Sanja Tatalović Vorkapić (Učiteljski fakultet u Rijeci).

Na skupu će se održati radionice s odgajateljima, učiteljima i stručnim suradnicima vezano uz njihova iskustva u radu tijekom prijelaza i prilagodbe u odnosu na razvoj privrženosti djece, s naglaskom na mogućnostima razvijanja njihove suradnje. Radionice će voditi: Kristina Ujčić Čučak, učit., savjetnica, Sandra Mišič, učit., savjetnica dr. sc. Anita Rončević, Vesna Katić, v. pred., Radmila Bajić, pedagog Dječjeg vrtića More.

Stručni skup je uvršten u katalog Agencije za odgoj i obrazovanje, u suradnji sa stručnim savjetnicama Ivanom Jurjević-Jovanović i Jasnom Šverko, a provodi se u sklopu dva projekta: “Dobrobit djece tijekom prijelaznih životnih perioda: Empirijska provjera Ekološko-dinamičkog modela” (uniri-drustv-18-11) financiranog od strane Sveučilišta u Rijeci i “Kako bez suza u dječji vrtić i osnovne školu? – Podrška socio-emocionalnoj dobrobiti djece tijekom prijelaza i prilagodbe”, financiranog od strane Sveučilišta u Rijeci i Grada Rijeke EPK 2020, projekt 27 susjedstava.