Europski projekt Kazališni dani za najmlađe – Small Size Days

Europski projekt Kazališni dani za najmlađe – Small Size Days   posvećen je izvedbama, radionicama i ostalim aktivnostima za djecu od 0 do 6 godina starosti koje okupljaju one najmlađe, njihove obitelji i odgajatelje kako bi prepoznali važnost umjetnosti i njeno značenje u našim životima, od rođenja pa sve do starosti. U DV More, PPO Đurđice, 29.01.2021. su u suradnji s Teatrom Puna kuća održane tri online radionice s djecom.

Prva radionica DRVCE održana je u mješovitoj vrtićkoj Skupini Račići, a vodila ju je likovna umjetnica Nikolina Manojlović Vračar. Djeca su imala priliku bojati drvca za potpalu, te potom izrađivati skulpture i kreacije od obojanih drvaca.

Drugu radionicu KU – KUC, koja je održana u mješovitoj vrtićkoj skupini Dupini, vodila je akademska glumica i dramska pedagoginja Svetlana Patafta. Ku-kuc vodi djecu na kreativno putovanje ponovnog otkrivanja prostora i predmeta te otvara prostor za nove priče koje će djeca stvoriti sama.

Treća radionica BATU održana je u mješovitoj vrtićkoj skupini Školjkice. Vodio ju je multimedijalni umjetnik Ieltxu Ortueta iz Brazila. Kroz igru i zajedničko crtanje pravokutnika različitim tehnikama na crnim i bijelim papirima djeca su izradila svoja umjetnička dijela.