Božićna bajka u Staroj Sušici

Planinarski dom Stara Sušica je 12. i 13.12.2019. godine otvorio svoja vrata i omogućio djeci Dječjeg vrtića More blagdansku čaroliju. 

Sve te čarolije ne bi bilo da se zajednički snagama nisu udružili suradnici na projektu: Dječji vrtić More, Dječji vrtić Planet mašte, Dom mladih i Planinarsko društvo Tuhobić.

Čarolija iščekivanja osjećala se od ujutro u zraku. Nakon šetnje prekrasnom prirodom Stare Sušice  i uživanja u prvim pahuljama snijega te finog ručka  u dvorcu, djeca su izradila prirodne ukrase za bor koji će ujedno biti i hrana ptičicama u ove zimske, hladne dane. Nakon što su zapalili logorsku vatru, djeca su okitila jelku na igralištu dvorca i gle čuda, u tom trenutku počeo je padati snijeg. Oduševljenju nije bilo kraja - pahulje koje slijeću na nosiće, ručice koje hvataju sve veće i veće pahulje...Zaključili smo da je Djed Božićnjak blizu i da svojim saonicama već juri prema nama. Svjetlost i toplina logorske vatre i fenjera izrađenih dječjom rukom, kao i zvuk božićnih pjesmica u dječjoj izvedbi, privukli su glavom i bradom, Djeda Božićnjaka! 

foto_3.jpg

Oduševljenju i veselju nije bilo kraja. Djed Božićnjak se požalio djeci kako su njegovi pomoćnici izgubili darove. Zajedničkim snagama, osvjetljavajući put lampionima krenuli smo  u potragu za darovima. Naravno da smo ih našli pa smo se zajedno s Djedom Božićnjakom okupili oko vatre, porazgovarali s njim, šapnuli mu svoje želje i otpjevali mu najdraže pjesmice uz zvukove frule. I nebo se pobrinulo da naša čarolija zablista pa nas je počastilo pahuljicama koje su padale još dugo u noć.